Buffet Ramadhan 2023 ‘Selera Nusantara’ Di Dewan Bankuet MBSA, Shah Alam

Buffet Ramadhan 2023 ‘Selera Nusantara’ Di Dewan Bankuet MBSA, Shah Alam

Buffet Ramadhan 2023 ‘Selera Nusantara’ di Dewan Bankuet MBSA Shah Alam. Bagi yang tengah tercari-cari buffet untuk berbuka, boleh usha Buffet ‘Selera Nusantara’ di Dewan Bankuet MBSA Shah Alam.

Buffet Ramadhan 2023 ‘Selera Nusantara’ Di Dewan Bankuet MBSA, Shah Alam

Sis Wa dah cuba, sebab tu sis berani jamin kesedapan juadah yang disajikan. Kata orang, secukup rasa.

Tersedia Lebih 100 Hidangan

Lebih daripada 100 sajian yang memenuhi cita rasa semua orang tak kira usia. Antara yang WAJIB cuba susah tentulah kambing golek. Peh!! Mantap. Dagingnya tak kering, lembut dan serasi dengan sos lada hitam dan sos daun mint dia. Orang memang beratur panjang kat station kambing bakar tu. So, kalau ke sana cepat-cepat beratur ye.

Dewan Bankuet MBSA, Shah Alam, merupakan satu lokasi yang popular dengan pelbagai acara dan keramaian. Buffet Ramadhan ini bermula pada 25 Mac sehingga 20 April 2023, 6.30 petang sehingga 9.30 malam.

Diketuai oleh Chef Bob dan Chef Shahril yang berpengalaman lebih 15 tahun di dalam dan luar negara telah bersama-sama menghasilkan kompilasi hidangan nusantara yang mempunyai lebih 100 sajian.

Para tetamu yang menikmati Buffet Ramadhan 2023 di Dewan Bankuet MBSA ini akan dihidangkan dengan pelbagai makanan buffet dengan lebih daripada 6 gerai, pilihan makanan tempatan yang cukup enak.

Sajian Enak Di Buffet Ramadhan 2023 – Dewan Bankuet MBSA

Antara sajian yang dihidangkan adalah termasuk Kambing Golek Dengan Sos Lada Hitam Dan Sos Daun Mint Dan Ayam Dara Golek Dengan Sos Istimewa, Dim Sum, Kuew Teow Penang Style, Mee Goreng Mamak dan pelbagai lagi menu istimewa dari kedua-dua chef berpengalaman ini.

Buffet Ramadhan 2023 ‘Selera Nusantara’ Di Dewan Bankuet MBSA, Shah Alam

Lauk pauk tradisonal Melayu seperti ayam masak lemak mamak style, ayam masak merah kacang peas, ayam goreng berdaun kari dan udang mamak style, masak lemak cili api bersama pucuk ubi, daging salai rebung sri menanti, daging masak kerutub, ketam masak kam heong, ayam goreng berlado Cik Ani, sotong sambal petai, daging, rendang Minang, kari kambing dan banyak lagi.

Buffet Ramadhan 2023 ‘Selera Nusantara’ Di Dewan Bankuet MBSA, Shah Alam

Selain itu untuk pemanis mulut, Buffet Ramadhan 2023 di Dewan Bankuet MBSA Shah Alam menyediakan beraneka kuih muih tradisional melayu, sago gula melaka, tapai pulut daun getah, beraneka puding, cream caramel, rojak buah, dan buah-buahan.

Buffet Ramadhan 2023 ‘Selera Nusantara’ Di Dewan Bankuet MBSA, Shah Alam

Jangan dilupa pembuka selera seperti jeruk Pak Ali, telur masin, ikan pekasam, kerabu tauge pucuk paku, kerabu jantung pisang, kerabu mangga, kerabu ikan bilis, pasembur utara, pasta salad, pecal, keropok ikan, papadom dan banyak lagi. Buat pengemar sambal belacan, cencalok dan budu turut dihidangkan.

Harga Buffet Ramadhan 2023 – Dewan Bankuet MBSA

Buffet Ramadhan 2023 ‘Selera Nusantara’ Di Dewan Bankuet MBSA, Shah Alam

Promosi pembukaan pada harga RM88 Nett sah sehingga 23 Mac 2023 boleh dibeli dengan menghubungi 011-54040385 atau scan code yang ada di poster yang disediakan.

Harga RM98 Nett untuk dewasa dan RM58 Nett untuk warga emas dan kanak-kanak bermula 24 Mac 2023 amat berbaloi untuk semua lapisan masyarakat.

Kemudahan Yang Tersedia

Pelbagai kemudahan disediakan buat semua pengunjung yang datang berbuka puasa di Dewan Bankuet MBSA termasuk parking kereta percuma, surau, mesra OKU dan juga berhawa dingin.

Antara yang menarik di sini, Dewan Bankuet MBSA akan membawakan showcase yang cukup istimewa daripada artis-artis jemputan, ada live band, OOTD Corner dan juga ‘kid corner’ untuk anak-anak bermain turut disediakan. Lain daripada yang lain kan?

Buat pelanggan-pelanggan korporat yang ingin mengadakan majlis di Dewan Bankuet MBSA, perkhidmatan layanan VVIP dan hidangan secara Dome juga disediakan. Begitu juga dengan tajaan berbuka puasa untuk anak-anak yatim bagi pelanggan individu atau korporat yang ingin membuat tajaan turut ditawarkan.

Boleh baca artikel ini juga: Buffet Ramadhan 2023 di The Westin Kuala Lumpur

Pakej Rumah Terbuka Di Dewan Bankuet MBSA Shah Alam

Sementara itu, bagi yang mahu menganjurkan Rumah Terbuka Aidilfitri, Nusantara Catering & Event menawarkan perkhidmatan mereka dengan harga yang sangat berpatutan. Mereka ini telah berpengalaman dalam pelbagai penganjuran majlis dan kenduri memberikan mereka satu sisi lain dalam setiap majlis yang dianjurkan.

Jadi, jangan lepaskan peluang untuk menikmati hidangan yang cukup enak di Buffet Ramadhan 2023 – Dewan Bankuet MBSA yang dibawakan oleh Nusantara Catering & Event ini.

Semua tempahan boleh di buat dengan menghubungi 011-54040385 atau Emel ke: nusantaracatering.event@gmail.com

Tiktok: www.tiktok.com/nusantaracatering.event

FB: www.facebook.com/Nusantaracatering.event

IG: www.instagram.com/nusantaracatering.event.

 

 

 

 

2 Comments

  1. menariknya semua menu yang dihidangkan, terasa macam makan kat kampung dulu-dulu. ada rezeki nak try berbuka sini lah.

  2. sampai ke sudah terkenang kambing golek dia.. ya ampun rasanya tersedap kot pernah saya makan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *